Search in the site!

Welcome

to the web page of the beauty studio SSHBL

In our studio we know what to do in order to show more clearly your beautiful features and hide those that must stay hidden. With our services you will look great - exactly as you should.

Our address is

You can find our beauty studio at 12 Phrabaramee Soi 7, Kathu, Patong, Phuket 83150, Thailand
View Larger Map

Welcome in our FaceBook page

Anti-Aging Cream and Botox Topical Ointements, Acid Peelings Exfoliators are available in okdermo.com online skin care and beauty store.


Заменимите аминокиселини също имат огромни ползи за организма


Аминокиселините са химични единици или “изграждащи блокове” на тялото, които съставят протеините. Протеина е изграден от тези 20 аминокиселини, те образуват мускулите, сухожилията, органи, жлези, ноктите и косата.
Полезността на тези аминокиселини за изграждане на тялото е безспорна.

Аминокиселини и протеини

Незаменими аминокиселини

Незаменими аминокиселини, са тези, които не могат да бъдат синтезирани в тялото. Ние трябва да си ги доставим с богати на протеини храни, или прием на таблетки с аминокиселини [https://www.fitnessdobavki.bg]. Нашето тяло разгражда протеини за получаване на незаменими аминокиселини и по този начин се образуват нови протеини. Но не само те са от важност за организма, останалите така наречени заменими аминокиселини, не са за пренебрегване от гледна точка на здравето и функционалността на организма.

Кои са тези Заменими аминокиселини?

Аланин е ключово междинно съединение в цикъла на глюкоза аланин, който позволява на мускулите и други тъкани да извличат енергия от аминокиселините. Неговата роля е важна при прехвърлянето на азот в тялото и в цикъла на глюкозата. Тя помага за укрепване на имунната система и предотвратява натрупването на токсични отпадъци в мускулите по време на тренировка.

Аргинин увеличава производството на азотен оксид, необходими за мускулното развитие, важен за мускулния метаболизъм и транспортиране, съхранение и отделянето на азот. Той също така се разглежда като мощен сексуален стимулант, който увеличава притока на кръв. Той укрепва имунната система и поддържа детоксикация на черния дроб. Неговата роля при диети е безспорна, ребалансира съотношението между мускулна маса и мастната маса. Накрая, и не на последно място, аргинин стимулира производството на хормони на растежа.

Цистеинът детоксикира черния дроб, подобрява имунната система, и наличието на глутатион. Той работи като мощен антиоксидант, за премахване на натрупаните токсини. Също така е много полезен за изгаряне на мазнини във фазата на орелефяване.

Глутаминова киселина е прекурсор на глутамин, глутатион и GABA. Тя участва в метаболизма на мозъка. Това е невротрансмитер, който действа като гориво за мозъка.

Глутаминът е най-богата аминокиселина в мускулите. Той играе ключова роля за имунната система и осигурява важен източник на енергия. Той помага да се изградят и поддържат мускулите и спомага за концентрацията и бдителността.

Glycine участва в производството на енергия, и произвежда глюкагон, който мобилизира гликогена да отговори по-добре на енергийните нужди и следователно защита на мускулите. Той има успокояващ ефект и се използва в синтеза на креатин.

Орнитин повишава нивата на азотен оксид, участва в метаболизма на карбамид, който третира отпадъците от синтеза на протеин. Известно е също, че подобрява производството на хормона на растежа и инсулин. Това подпомага развитието на мускулите.

Пролин е съществен компонент на образуването на съединителна тъкан и сърдечния мускул, основен компонент на колаген. Това е аминокиселина, която забавя процеса на стареене и предпазва ставите.

Серин играе важна роля в производството на енергия, насърчаване на развитието на мускулите. Той стимулира паметта и нервната система и участва в производството на антитела и засилване на имунната система.

Тауринът подпомага храносмилането и усвояването на мазнини и захари. Той предпазва мускулите от унищожение и може да действа като невротрансмитер. Таурина улеснява усвояването на много микроелементи като калций, магнезий, калий.

Тирозин е аминокиселина важна за метаболизма като цяло. Той регулира хормони като адреналин, епинефрин и допамин и стимулира нервната система. Той участва в синтеза на хормони tyroidiennes. Това е един много ефективен подтискащото апетит използва в сухи диети.

Хистидин присъства в хемоглобина. Той е включен в растежа и възстановяването на тъканите и производството на червени и бели кръвни клетки. Той играе роля в способността на силата и издръжливостта на организма.